“Detaje të padukshme” nga vizita e Papë Françeskut në Tiranë

Vizita e Papë Françeskut në Tiranë ish e natyrës politiko-pastorale, por doli të ishte edhe një operacion i shkëlqyer marketingu. Me fjalë të tjera, Shqipëria doli nga kjo histori me një imazh të përmirësuar në arenën ndërkombëtare. Mediat e botës kish kohë që flisnin për këtë ngjarje, dhe e gjithë kjo vëmendje për mirë, merret

Read More...

Kush qendron prapa arrestimit te Fullanit?

Edhe në një intervistë më të fundit, si edhe ditë më parë, Sali Berisha u përpoq t’u mbushë mendjen shqiptarëve se është Edi Rama që qëndron prapa arrestimit të ish-guvernatorit Ardian Fullani. Por një analizë më e kujdesshme e interesave dhe synimeve të kampeve politike, të shtyn të besosh se është pikërisht Berisha që ka

Read More...

Për një ditë bota na pa në dritaren më të ndriçuar të saj

Për një ditë Shqipëria dhe kombi shqiptar kanë arsye të jenë më shumë krenarë se të gjithë kombet e tjera. Në një kontekst global të përfshirë nga konflikte të tmerrshme me frymëzim fetar, madje dhe midis kombeve që i përkasin së njëjtës fe, ne i treguam botës me ndihmën e Atit të Shenjtë të katolikëve,

Read More...

Që Papa Françesku të mos keqpërdoret

Letër e hapur Kryepeshkvit të Tiranës dhe Durrësit,  Rrok Mirdita I nderuar Kryepeshkv, Rrok Mirdita Përditë e më shumë nëpër mediet tona e të huaja po thuhet se Papa Françesku po vjen në Shqipëri për t’i çuar botës prej këtej mesazhin se duhet të jetojnë të gjithë si në Shqipëri përsa i përket tolerancës e

Read More...

Kongresi

Pritet një Kongres sa më i vërtetë në Partinë Demokratike. Sepse tradicionalisht nuk mbajmë mend Kongrese ku të ketë pasur debate reale në këtë parti. Influenca dhe mbipushteti i Berishës, objektiv dhe subjektiv, i ka zgjidhur konfliktet dhe polemikat de facto jashtë këtij forumi. I cili nuk ka prodhuar ndonjëherë ngjarje të rëndësishme, sepse kryengjarja

Read More...