Katër arsye se përse duhet të pini ujë sapo të zgjoheni nga gjumi

0 109

Është e rëndësishme që të pini mjaftueshëm ujë përgjatë ditës në mënyrë që trupi të funksionojë siç duhet. Uji luan rol të rëndësishëm në trup dhe merr pjesë në thuajse çdo proces të mundshëm.

Konsumimi i ujit në mëngjes, menjëherë pasi të zgjoheni, sjell shumë përfitime shëndetësore!

Ju re-hidraton
Trupi është i dehidratuar në mëngjes, prandaj duhet të pini ujë sapo të zgjoheni. Kjo e përmirëson qarkullimin e oksigjenit dhe mbështet prodhimin e masës muskulore dhe të qelizave të gjakut.

E shpejton metabolizmin
Një gotë me ujë të ftohët më mëngjes e përmirëson shkallën metabolike deri në 24% dhe ju ndihmon ta rregulloni peshën.

E detoksikon trupin
konsumimi i ujit pastron zorrët, gjë e cila e lehtëson absorbimin e vlerave ushqyese. Gjithashtu e përmirëson edhe funksionin e veshkave.

Truri është 76% ujë
Truri nuk e kryen mirë punën e vet nëse trupi është i dehidratuar. Nëse s’keni konsumuar mjaftueshëm ujë, ju do të ndiheni të lodhur, të dehidratuar dhe do të keni luhatje besimi. Gjithashtu mund të keni edhe dhimbje koke.

Leave A Reply

Your email address will not be published.