Zbulimi befasues i shkencëtarëve: Seksi nuk na bën të lumtur!

Email

Seksi na bën të ndihemi mirë, por a është në gjendje të na shtojë lumturinë?

Kësaj pyetje i është përgjigjur një studim i ri.

Studimi është kryer nga Universiteti i Torontos dhe është publikuar në revistën shkencore Personality and Social Psychology Bulletin.

Sipas studimit, seksi na bën të ndihemi mirë, por jo të lumtur, nëse personin me të cilin bëjmë seks, nuk e dashurojmë.

“Kemi arritur në përfundimin se seksi pa dashuri, pra seksi me persona për të cilët nuk ndiejmë gjë, nuk na bën të lumtur, por thjesht na jep kënaqësi.

Dashuria për partnerin është esenciale për të arritur kënaqësinë maksimale të seksit” shprehet Anik Debrot nga Universiteti i Torontos, që ka kryer edhe studimin.


Source: Lifestyle

Albanian Domain
Albanian Domain

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>