Ndryshimet drastike të qyteteve më të famshme gjatë viteve

0 58

Popullsia është rritur me shpejtësi nga 746 milionë në vitin 1950 deri në 3.9 miliardë në vitin 2014. Duket tepër e shpejtë! Por me rritjen e popullsisë, qytetet kanë evoluar shumë dhe ne vështirë se mund të njohim disa prej këtyre. Ja disa nga qyetet kryesore që kanë evoluar tmerrësisht.

Dubai në vitin 1964 dhe tani

Avenida Nueve de Julio në Buenos Aires në vitin 1937 dhe tani

Hyderabad në Indi në vitet 1880 dhe tani

Çikago në 1838 dhe tani

Ndërtesa e Sulltan Abdul Samad në Kuala Lumpur në vitet 1900 dhe tani

Pamja nga Kulla e Galatës në Stamboll në vitet 1870 dhe tani

Los Angeles në vitin 1994 dhe tani

Neftchiler Avenue në Baku në vitet 1920 dhe tani

Manhattan dhe Ura e Bruklinit në të djathtë në vitin 1873 dhe tani

Pamje e Bangkok në 1822 dhe tani

Suzhou Creek në Shanghai rreth vitit 1920 dhe tani

Leave A Reply

Your email address will not be published.