Rënie drastike në peshë. Olti Curri tregon sekretin

0 25

Olti Curri ka shpjeguar mënyrën sesi ka humbur aq shumë peshë kohët e fundit!

Gjatë një bisede me ndjekësit në Instagram, ai tregoi se iu desh të dobësohej për hir të shëndetit. Olti i është nënshtruar një ndërhyrjeje që quhet Sleeve Gastrectomy ose Zvogëlim Stomaku.

Rënie drastike në peshë. Olti Curri tregon sekretin

Por si kryhet kjo procedurë?

Ndërhyrja mund të kryet me teknikë Laparoskopike dhe parashikon heqjen e një pjese të madhe të stomakut ndërmjet një resecioni, realizuar me ndihmën e suturatriceve/ qepëseve mekanike.

Pjesa e mbetur e stomakut merr formën e një tubi dhe me një volum shumë të reduktuar, me një kapacitet rreth 100/ 150 ml. Kjo procedurë nuk është e kthyeshme ngaqë një pjesë e madhe e stomakut hiqet.

Kjo procedurë mund të çojë në humbjen e rreth 50% deri 80% të mbipeshës në tre vjet.

Rënie drastike në peshë. Olti Curri tregon sekretin

Leave A Reply

Your email address will not be published.