Teknologjia që do të shpëtojë miliona jetë. Nuk lejon mpiksjen e gjakut

0 35

Është shpikur së fundmi një pajisje e cila do bëjë të mundur eliminimin e gjakut të mpiksur nga organzimi ynë dhe në këtë mënyrë do të mundësojë shpëtimin e miliona jetëve që humbin nga sëmundje të tilla.

Ky kateter me mega vakum vendoset afër pjesës ku gjaku është mpiksur në vena dhe gypat e tij e shtyjnë enën e gjakut. Një gyp i tyre futet në enën e mpiksur dhe fillon ta thithë atë në brendësi, duke e shpërbërë plotësisht.

Pasi gjaku i mpiksur shpërbëhet, centrifugohet nga kjo pajisje dhe thuajse eliminohet plotësisht. Në këtë mënyrë fillon një qarkullim normal i gjakut në vena dhe organizmi fillon të funksionojë normalisht.

Leave A Reply

Your email address will not be published.